BENEFICIILE MIERII DE ALBINE



Descopera beneficiile mierii de albine:

Frumusete si ingrijire:
- Ingrijirea pielii
- Ingrijirea tenului
- Ingrijirea parului
- Acneea
- Reintinerirea faciala

      Mierea de albine este unul dintre cele mai vechi trucuri folosite pentru frumusetea pielii si a parului. Descopera cateva secrete care-ti vor folosi:

1. Masaj cu miere de albina - este o modalitate eficienta de a-ti revigora, hidrata si catifela pielea. Toarna miere de albina si maseaza-ti pielea cu ea. Pe masura ce masezi, mierea va deveni lipicioasa si pielea ta va fi din ce in ce mai catifelata. Acest masaj este extrem de eficient pentru circulatia sangelui. Indeparteaza mierea cand consideri ca pielea ta este bine hidratata.
2. Baia cu miere de albina - este foarte practica si rapida in cazul in care nu ai timp si chef sa te masezi cu miere de albina
. Adauga 1/4 cana de miere de albina in cada plina cu apa. Rezultatul: o piele dulce, matasoasa si ademenitoare.
3.
Masca pentru stralucirea parului - amesteca 1 lingura de miere de albina, zeama unei lamai si 1
lingura de apa calduta.
4.
Masca pentru hidratarea parului - amesteca 2 linguri de miere de albina cu 2 linguri de lapte sau smantana si lasa compozitia sa actioneze timp de 10 minute. Clateste parul cu apa calduta.

5.
Masca tonifianta pentru ten (cu mere si miere de albine)  - amesteca intr-un blender un mar descojit cu o lingura de miere de albine pana devine o pasta. Aplica mixtura pe fata si lasa sa actioneze 15 minute, dupa care o poti indeparta cu apa calduta.
6. Masca pentru curatare intensa - amesteca 1 lingura de miere de albine, 1 lingura de migdale macinate, 2 linguri de faina de ovaz si zeama de lamaie pentru a fi o pasta. Maseaza fata cu aceasta pasta si indeparteaz-o apoi cu apa calduta.
7.
Balsam natural pentru par - aceasta formula imbina cu succes virtutile mierii de albine cu cele ale uleiului de masline pentru un par sanatos de la radacina. Amesteca 1/2 cana de miere de albine cu 2 linguri sau 1/4 cana de ulei de masline (in functie de cat este parul de degradat si uscat). Aplica amestecul pe par, acopera capul cu un prosop si lasa sa actioneze 30 de minute inainte de samponarea efectiva.


Peeling cu tarate de grau 


Componente: o lingurita tarate de grau; o lingurita miere de albine; o lingurita lapte praf; un galbenus de ou.
Modul de pregatire: se amesteca toate componentele intr-un vas de portelan si se adauga atata apa fierbinte cat sa se obtina o pasta buna de intins pe piele.
Folosire si actiune: aplicati cu ajutorul unei pensule pasta obtinuta pe fata, gat si decolteu. Lasati sa actioneze 20 de minute. Dupa aceasta perioada se va spala cu foarte multa apa calda. Taratele de grau au o actiune vindecatoare asupra tenului gras si incarcat. Daca se foloseste cu regularitate, acesta va duce la disparitia cosurilor.


Intrebuintari medicale


Bolnavii de hepatita, dar si cardiacii pot folosi mierea ca aliment si medicament, deopotriva. "Orice dieta in cazul hepatitelor trebuie sa contina neaparat aminoacizi esentiali, glucide, vitamine. O asociere intre miere ca suport glucidic, polen si laptisor de matca ne poate asigura o convalescenta fara probleme si o nutritie deosebita a celulei hepatice - una dintre foarte putinele celule din organismul nostru care se pot reface", arata doctor biochimist Cristina Mateescu, sef colectiv cercetare apiterapie, de la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultura.
CARDIACI. Persoanele de varsta a treia cu afectiuni cardiace trebuie sa ia zilnic cate o lingura de miere. Aceasta hraneste muschiul cardiac cu zaharurile direct asimilabile pe care le contine - glucoza si fructoza. "Dupa 40 de ani, miocardul are nevoie de hrana suplimentara. De multe ori, atunci cand simtim ca ne inteapa inima ne linistim daca luam o lingurita, doua de miere intr-un pahar de apa", ne sfatuieste dr. biochim. Cristina Mateescu.


- Medicina populara recomanda mierea in tratamentul bolilor de inima, dar nu in cantitati mari si cu ceai fierbinte. Cel mai bine este ca mierea sa fie luata in cantitati mici (1-2 lingurite, de doua-trei ori pe zi) cu lapte, fructe sau alte produse. Folosirea zilnica, timp de una-doua luni a mierii de albine va duce la imbunatatirea generala a bolnavilor, la normalizarea compozitiei singelui si la cresterea hemoglobinei.
- In stenocardie, bolnavii vor lua, de trei ori pe zi, cite o lingura din urmatorul amestec: 100 g suc de aloe, 300 g miere, 500 g nuci pisate si sucul de la una-doua lamii.
-In hipertonie, medicina populara recomanda ca mierea sa fie luata cu suc de legume: sfecla, morcovi, hrean (acesta va fi dat pe razatoare si se va lasa 36 de ore, dupa care se va stoarce) si lamiie. Se ia, timp de doua luni, cite o lingura, de doua-trei ori pe zi, cu o ora inainte de masa sau la doua-trei ore dupa masa. O alta reteta include suc de morcovi, hrean (acesta va fi tinut in prealabil in apa), miere si suc de lamiie. Amestecul va fi tinut intr-un borcan de sticla bine acoperit.
- Pentru bolnavii de TBC, medicina populara recomanda mierea cu lapte, sau cu diferite grasimi (unt, untura de gisca) si aloe: 100 g miere, 100 g unt, 100 g untura de gisca, 15 g aloe si 10 g cacao se pun pe foc, fara a fierbe insa. Se va lua cite o lingura din acest amestec, cu un pahar de lapte cald, de doua ori pe zi (dimineata si seara).
- In caz de raceli, mierea (se recomanda mai ales miere de tei) se va lua, de asemenea, cu lapte cald (o lingura de miere la un pahar de lapte), cu suc de lamiie (sucul de la 1/2lamiie la 100g miere). In scop profilactic, se prepara un amestec de miere, suc de ceapa si de hrean, in cantitati egale. Din acest amestec se ia cite o lingura, de trei ori pe zi, inainte de masa. In caz de gripa se va prepara urmatorul amestec: usturoi dat pe razatoare si amestecat cu miere (proportie 1:1). Se ia cite o lingura de amestec (cu putina apa calduta) seara, inainte de culcare.
- In cazul unor afectiuni ale cailor respiratorii (laringite, faringite) guturai si sinuzita, se recomanda mestecarea timp de 15 minute, de una-doua ori pe zi, a unui figure de miere. Seara, inainte de culcare, se ia o lingura de miere cu un pahar de ceai sau lapte. Se amesteca sucul de la o lamiie cu 100g de miere. Se ia cite o lingura de amestec seara, inainte de culcare, cu ceai sau lapte. Se amesteca suc de ridiche neagra cu miere (parti egale) sau se scobeste o ridiche neagra si se pune miere inauntru. Se ia cite o lingura, de trei ori pe zi.
Se amesteca suc de hrean si miere (proportii egale) si se ia cite o lingura, de doua ori pe zi, dimineata si seara. Medicul bulgar S. Mladenov recomanda inhalatii cu miere, timp de 15-20 de minute. Pentru gargara se va pregati o infuzie de musetel, la care se adauga o lingurita de miere.
- In afectiuni ale sistemului nervos se recomanda cite 30 g de miere, de trei ori pe zi. Un bun tonic si stimulant al sistemului nervos si endocrin se prepara din aloe, miere si suc de lamiie. Se iau 75 g frunze de aloe, se toaca si se pun intr-un vas de sticla. Se adauga 125 g de miere, se omogenizeaza, dupa care se adauga 50 g suc de lamiie. Se lasa la macerat cinci zile, dupa care se ia cite o lingura de amestec, de trei ori pe zi.


In medicina populara, mierea este de multa vreme folosita ca un tratament foarte eficace pentru arsurile pielii. Aplicarea ei pe rana face sa dispara usturimea, impiedica formarea de basici si produce o vindecare rapida a pielii in regiunea arsurii.

Constipatie rebela:

Reteta cu miere de albine: supradenumita *reteta sigura*: 
2 linguri de miere de albine + 2 linguri nuci macinate + 2 linguri smantana + 2 linguri tarate de grau + 2 mere rase, 
se amesteca toate si se consuma 2 linguri pe zi, dimineata, pe nemancate, dupa care se bea o cana de ceai de musetel. Se pot dubla cantitatile la 4 linguri. Se pastreaza la frigider.


Polenul vindeca cele mai rebele constipatii. Se ia cate 20 gr.de polen indulcit cu miere zilnic. Cura dureaza o luna, se face pauza 2 luni dupa care se repeta.

Un comentariu:

  1. Buna,
    Ma numesc Cristina si as adauga la acest articol cat de benefic este consumul de polen crud, miere si alte produse apicole.
    Am inceput sa consum polen crud intr-un moment al vietii nefavorabil dpdvd al sanatatii.Am suferit de diferite infectii vaginale combinate cu sindromul polichistic.Tratament:bisturiu.Nu am acceptat ideea de a ramane fara un ovar la o varsta frageda(aveam 20 ani)si am cautat alternative de tratamente naturiste.Am tinut dieta combinata cu polen crud(administrat dimineata) si diferite tipuri de ceaiuri.Polenul se poate combina cu fructe, iaurt,ceaiuri sau chiar gol.Vreau sa va spun ca dupa aprox. o saptamana jumate de tratament de la un chist cat pumnul s-a micsorat la unul de dimensiunea unui bob de fasole, ulterior absorbindu-se complet.
    Va recomand cu drag produsele apicole, fiind benefice pt diferite tipuri de afectiuni.
    In ziua de azi cumpar de aici http://www.apiland.ro/

    Sanatate multa.
    “Mens sana in corpore sano”

    RăspundețiȘtergere